Levering

 

 

 

 

 

Wat zijn de verzendkosten?

Al onze artikelen worden binnen Nederland en België gratis bezorgd. Neem voor bezorging in andere landen contact met ons op.

 

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

De levertijd van onze maatwerkspiegels is 15-20 werkdagen. Levering vindt plaats door UPS, tenzij de spiegel groter is dan 75x100 cm. Dan vindt verzending plaats middels een transportbedrijf.

 

Kan ik mijn bestelling online volgen?

Wanneer uw bestelling aan de bezorgdienst is overhandigd, ontvangt u een email van ons met daarin de track en trace informatie, zodat u uw bestelling online kunt volgen.

Als uw spiegel groter is dan 100x75 cm dan wordt deze bezorgd door een transportbedrijf. Zij nemen doorgaans telefonisch contact op om een afleverafspraak te maken.

 

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben wanneer de spiegel wordt bezorgd?

Mocht u onverhoopt niet aanwezig zijn bij aflevering dan ontvangt u hiervan een briefje in de brievenbus. De pakketdienst onderneemt daarna nog 2 afleverpogingen. In de meeste gevallen kunt u na de eerste afleverpoging al online een alternatieve bezorgdag doorgeven.

 

Moet ik mijn bestelling controleren op beschadigingen wanneer ik het ontvang?

Ja, voor u en onze zekerheid dient u uw bestelling direct op eventuele (transport)schade te controleren. Mocht er onverhoopt schade zijn dan dient u ons hiervan binnen 48 uur op de hoogte te stellen. In dat geval kunnen wij u namelijk direct een nieuw exemplaar toesturen!

 

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

Wij spannen ons in om u zo goed mogelijk te helpen, maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Eventuele klachten kunt u per email aan ons doorgeven: info@despiegelfabriek.eu. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch op de hoogte stellen via: 035-888 4851.

Wij zullen onze uiterste best doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. U krijgt uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst een antwoord op uw klacht. Mocht dit meer tijd nodig hebben, dan stellen wij u hiervan op de hoogte. 

De Spiegelfabriek voldoet aan de voorwaarden voor de Stichting Webshop Keurmerk. Mochten we er samen uiteindelijk niet uitkomen dan kunt u uw klacht ook sturen naar de geschillencommissie via info@keurmerk.info.
 
 

 

 

Staat uw vraag er niet bij? Bel dan met de klantenservice: 035-888 4851.

 

The best shopping cart software by ShopFactory powers D113. All-in one eCommerce software and shopping cart.