Klantenservice

Bestellen

Klik bij het artikel van uw keuze op de knop 'toevoegen aan mandje'. Is de bestelling compleet? Druk vervolgens op 'Afrekenen' of 'Mijn mandje'. Is uw bestelling juist? Klik op 'Selecteer een verzendlocatie' en vervolgens op 'Veilig bestellen'.

Selecteer de gewenste betaalwijze en vul de overige gegevens in. Klik op 'Controleer order' en vervolgens op 'Verstuur order'. Rond tot slot uw bestelling af door middels de opgegeven betaalwijze uw bestelling te betalen.

 

Bezorging

UPS draagt zorg voor aflevering van de spiegel, tenzij deze groter is dan 75x100 cm. Dan vindt verzending plaats middels een transportbedrijf. Na verzending ontvangt u een email met daarin de track & trace details, zodat u uw bestelling online kunt volgen. Daarnaast neemt het transportbedrijf telefonisch contact op voor het maken van een leverafspraak.

 

Verzendkosten

Alle getoonde verkoopprijzen zijn inclusief btw en inclusief gratis verzending binnen Nederland en België!

 

Betaalwijze

Voor u en onze zekerheid wordt uw online betaling verzorgd door Santu. Hierdoor doet u uw transactie via een beveiligde internetverbinding.

Wij bieden de volgende betaalmogelijkheden:

  • iDeal (Nederland)
  • Bancontact Mister Cash (België)
  • Overschrijving per bank
  • Op rekening (betaling per bankoverschrijving: 50% voor levering en 50% binnen 7 dagen na levering, + 2% servicekosten)
  • PayPal (+ 3% servicekosten)
  • Creditcard (+3% servicekosten)

 

Het retourproces

Als klant in een webwinkel heeft u recht om producten retour te sturen zonder opgaaf van reden en uw geld terug te krijgen. Dit dient dan binnen 14 dagen na ontvangst van het product bij ons te worden aangegeven. De kosten van retourzending bij deze retouren zijn voor de klant. Indien u van ons een product hebt ontvangen, waarvan blijkt dat het niet aan uw verwachtingen voldoet, verzoeken we u aan ons een email te sturen waarin u dit kenbaar maakt. Wij zullen u een retournummer en retouradres geven. Zodra het product door ons in ontvangst is genomen en is gecontroleerd, zullen we het factuurbedrag terugstorten op het rekeningnummer van waar de betaling bij ons was ontvangen. 

Klik hier voor het Modelformulier voor herroeping.

 

Klachtenafhandeling

Wij spannen ons in om u zo goed mogelijk te helpen, maar er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Eventuele klachten kunt u per email aan ons doorgeven: info@despiegelfabriek.eu. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch op de hoogte stellen via: 035-888 4851.

Wij zullen onze uiterste best doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. U krijgt uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst een antwoord op uw klacht. Mocht dit meer tijd nodig hebben, dan stellen wij u hiervan op de hoogte. 

De Spiegelfabriek voldoet aan de voorwaarden voor de Stichting Webshop Keurmerk. Mochten we er samen uiteindelijk niet uitkomen dan kunt u uw klacht ook sturen naar de geschillencommissie via info@keurmerk.info.

 

 

Klik hier voor de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan met de klantenservice: 035-888 4851. 

The best store builder by ShopFactory powers D24. All-in one store builder and eCommerce software.